Ивет Лалова ще бяга на Диамантената лига в Париж 26.06 | 12:33

Лидерката на 100 и 200 метра в Европа е получила покана от организаторите на престижната надпревара във френската столица

От Мариян Найденов

Примата на България в спринтовите дистанции Ивет Лалова е получила покана да участва в старта на 100 метра от Диамантената лига в Париж, която ще се проведе на 6 юли.

Предполага се, че Ивет няма да пропусне възможността за пореден път през сезона да премери сили с най-бързите жени на планетата, още повече че графикът ѝ предвижда участие още в два турнира във Франция по същото време.

29-годишната софиянка ще се пусне на състезание в Реймс на 28 юни, където ще бяга на 100 метра, а на 8 юли ѝ предстои турнир в друг френски град – Сотвил, където отново ще се състезава в късата дистанция. След това Ивет започва подготовка за най-голямото събитие през тази година – Световното първенство в Москва.

За последно Лалова бяга за България на Европейското отборно първенство по лека атлетика, което се проведе в Дъблин (Ирландия) през уикенда, като защити репутацията си, завършвайки първа на 100 м и втора на 200 м.

Преди това Ивет записа впечатляваща победа в бягането на 100 метра на Диамантената лига в Осло, поставяйки най-бързото време в Европа за сезона – 11.04 секунди.

Освен това в момента българката държи лидерското място в европейската ранглиста и на 200 метра с резултат от 22,78 секунди, поставен на Диамантената лига в Рим по-рано през сезона.

Водещи

Най-четени