Иво Тонев: Левски беше унижен и затова си тръгвам 08.10 | 19:06

След Наско Сираков и Тонев подава оставка

От Даниел Любомиров

Иво Тонев разкри повече подробности за решението си да подаде оставка като председател на Управителния съвет на Левски.

Той не е единственият напускащ ръководител на "сините" - Наско Сираков също освобождава поста си спортен директор, а собственикът Тодор Батков също заплаши, че може да си тръгне.

Всички катаклизми в "синия" лагер започнаха след срамните събития по време на официалното представяне на Ивайло Петев като нов старши треньор. Както е известно, няколко запалянковци съблякоха Петев гол до кръста и го унижиха пред журналистите.

"Доста неща се изписаха и изговориха, че едва ли не ние не можем да се гледаме или гледаме в различни посоки. Гледахме в една посока през цялото време, но ще питате и него (Наско Сираков)", заяви Тонев.

"Бяхме си решили и подготвени да кажем пред всички и феновете да разберат как стоят нещата. В много труден момент е Левски и има много провокации. Не искаме мътене на главите на феновете.

Второто, което исках да ви кажа, че ще си подам оставката като председател на УС и го направих в момент, в който Наско каза, че иска да напусне клуба.

Считам, че това което се случи с Петев, е унижение за клуба и не мога да намеря думи, с които да го коментирам и по тази причина считам, че е редно да напусна този отбор.

Имам ангажимент към публиката и хората в Левски и президента и всички, и е свързан със сектор А. Ще продължа и ще дам всичко възможно сектор А да е готов на 24-и май за 100-годишнината ни", завърши изказването си Тонев.

След това той се обърна специално към репортерите от различните медии.

"Да сте здрави и да знаете, че всичко, което пишете, влияе."

Тонев подаде ръка към Наско Сираков, двамата се поздравиха за последно с думите "жив и здрав", като след това Тонев се насочи към автомобила си.

Водещи

Най-четени