Иво Тонев напуска Левски, изказа мъката си след фиаското за титлата 25.05 | 20:55

Изпълнителният директор на Левски напуска клуба, но не заради провала в шампионата

От Даниел Любомиров

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев хвърли бомбата на "Герена", обявявайки, че напуска поста си в ръководството на "сините".

Тонев увери, че решението му не е на базата на фиаското за титлата, което се случи днес на "Герена", а по-скоро е било взето по-рано през месеца.

Тонев е искал да напусне Левски като шампион, но с огромна тъга и разочарование заяви, че се оттегля и предава щафетата на Даниел Боримиров.

Изпълнителният директор също така увери, че остава ангажиран с изграждането на Сектор А на стадион "Георги Аспарухов" и ще се погрижи той да бъде завършен за 100-годишнината на Левски.

"Това е най-голямото ми разочарование във футбола, което се случи днес.

Нямаме право да се сърдим на никого, освен на себе си. Преди около месец бях решил нещо и ще ви го кажа – ще предложа на Тодор Батков още утре да напусна поста изпълнителен директор.

Бях го решил и исках да го направя като шампион на България, но за огромно съжаление това не се случи.

Бъдещето на Левски е свързано и трябва да се отдаде дължимото на хора като Боримиров и Христо Йовов – това трябва да са хората, които трябва да се занимават със спортно-техническите въпроси с Левски.

Няма никъде такава публика като тази, която обича Левски. Не ми е мъчно, че ще си тръгна или че не съм станал шампион, единствено за публиката ми е мъчно.

Всички хора, които обичат Левски, трябва да знаят, че Сектор А ще бъде завършен догодина за 100-годишнината. Това ще бъде единственото нещо, което ще ме интересува оттук нататък.

Могат да се кажат много неща за това защо не станахме шампиони – още първото полувреме можехме да вкараме 3 гола и да приключим всичко. Нямам думи за това, което се случи, накрая разчитахме пак да бием в 90-ата минута с подкрепата на публиката, но този път не стана.

Бях решил да си тръгна преди днес още, просто исках да е като шампион. Хора като Боримиров и Йовов трябва да се занимават с Левски, това са интелигенти хора, можещи и имащи опит. Те са хората, които искрено обичат Левски.

Парите, които бяха обещани на Славия, бяха огромни за нашите стандарти, затова вчера говорихме на играчите, че нямат право да подценят мача. Но това не влияе на играта на нашия отбор, влияе само на Славия. От утре Боримиров отговаря по всички въпроси.

Не искам да нападам Лудогорец в момента, но най-много ме притеснява, че Баждеков има съмнения за инфаркт. Искрено се надявам да е добре, защото той преживява всичко много тежко.

Базил е бил много афектиран, той искаше много да стане шампион, справи се с контузията, даде всичко от себе си. Не искам да обвинявам никого в този момент. В Левски са събрани хора, които истински обичат Левски – Илиев, Иванков, Боримиров, Христов, Топузаков, Митев, Йовов е редно да заеме ръководен пост в клуба.

Този Левски заслужава пълен стадион, титли и купи. Хората в Левски заслужават доверието на публиката, за да направят Левски шампионски отбор.

При всяко положение оставам близко до Левски, защото имам ангажимент към Сектор А – съвсем скоро Левски ще има стадион, какъвто заслужава. На 1-ви юни ще стартира строежа, уточнени са нещата, имаме договори, Батков участва във финансирането на Сектор А, той ще бъде готов за 100-годишнината. За останалите сектори не знам нищо.

За селекцията се мисли – Кирил Вангелов ще пътува утре, за да уговаря футболист. Седнахме с Боримиров и се разбрахме със селекцията да се занимават той, Дончо Донев и Николай Митов. Набелязаните играчи са добри за Левски, с нормални финансови граници и се надявам да бъдат привлечени.

Беше ясно, че ще участваме в Европа, ние искаме да участваме в квалификации за Шампионска лига. Имам разговор с Батков утре, за да се разберем. Бях взел решението си категорично, но щях да го обявя в понеделник, защото днес искахме да празнуваме и да почерпим всички работници, които безкрайно обичат Левски.

Благодаря на всички, само Левски и успех на Левски!"

Най-четени