Изненадваща загуба за Серина Уилямс в Сингапур 22.10 | 17:46

Ана Иванович се справи с Южени Бушар

От iNews.bg

Румънката Симона Халеп поднесе голямата сензация до момента на Шампионата на WTA в Сингапур, след като разгроми световната №1 Серина Уилямс.

Халеп, която спечели миналогодишното издание на Турнира на шампионките в София, не остави никакви шансове на именитата си съперничка, давайки на американката само два гейма в целия мач след съкрушителен успех с 6-0 6-2.

Сензацията се изразява не само в победата над Серина, но в начина по който беше постигната. За 23-годишната румънка това бе първа победа над Серина, с която тя оглави Червената група в Сингапур.

Първият сервис изневери на Уилямс, а редица непредизвикани и двойни грешки доведоха до едно от най-тежките поражения в кариерата на американката.

Халеп пък се възползва по най-добрия начин от неубедителната игра на Серина, изнасяйки ѝтенис лекция по агресивна игра.

В следващия кръг американката играе с Южени Бушар, а съперничка на Симона Халеп ще бъде Ана Иванович.

В същото време Ана Иванович спечели с 6:1, 6:3 срещу Южени Бушар в мач същата Червената група на Шампионата в Сингапур. Поставената под номер 7 сръбкиня надделя лесно над младата надежда на световния тенис, записвайки първа победа в три мача срещу канадката.

Това е дебютен успех за бившата номер 1 в световната ранглиста Иванович в тазгодишното издание на престижния турнир. Сръбската тенисистка все още има шансове да се класира за полуфиналите в Сингапур.

Петата поставена Бушар пък е с две поражения до момента и намали до минимум шансовете си да продължи напред. В последния си двубой от Червената група Южени Бушар ще се изправи срещу фаворитката Серина Уилямс (САЩ).

В четвъртък са двубоите от Бялата група с участието на Мария Шарапова, Петра Квитова, Агниешка Радванска и Каролине Возняцки.

Водещи

Най-четени