Ина Ананиева и ансамбълът №1 през септември 20.10 | 15:00

Световните шампионки и наставничката им станаха отбор и треньор на месеца

От iNews.bg

Световните шампионки от националния ни ансамбъл по художествена гимнастика и наставничката им Ина Ананиева получиха наградата си за отбор и треньор на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб "България".

Грациите и Ананиева спечелиха безапелационно призовете, след като постигнаха исторически успех на шампионата на планетата в Измир (Турция), завоювайки титлата в многобоя и сребро на три топки и две ленти.

Ансамбълът получава наградата за отбор на месеца за юбилеен десети път от 2001 г. насам, докато за Ина Ананиева призът е втори след юни тази година.

Ананиева разкри, че ще заложи отново на музика на композитора Георги Андреев в едно от новите съчетания на ансамбъла за следващия сезон. От догодина композициите на ансамбъла ще бъдат с 5 ленти и с 2 обръча/3 чифта бухалки.

"Имам някои идеи за новите съчетания и за музиката. Предстои ми среща с Георги Андреев. Със сигурност едното съчетание отново ще бъде на българска музика", каза Ананиева.

"Благодаря за поредното признание. Тази награда е абсолютно заслужена. Искам да благодаря и на момичетата, че в тази една година бяха мотивирани и напълно отдадени на тренировките. След световното първенство бяхме в почивка, сега предстои лагер на Белмекен, след което започваме работа с залата по новите композиции", добави треньорката.

"Това ще бъде отборът за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Този състав е заедно от шест години, а на един отбор му трябва време. Тези момичета са на по 20 години, само Михаела е на 23 години. Успяхме да бъдем различни през тази година и сега ще ни бъде по-трудно", каза още Ина Ананиева.

"Определено успяхме да си починем. Беше заслужено. След няколко дни заминаваме за Белмекен. Там ще измисляме нови елементи за съчетанията и нямаме търпение да започнем", каза капитанът на отбора Михаела Маевска.

Първото състезание за грациите ни за новия цикъл ще бъде през март следващата година.

Водещи

Най-четени