Иниеста успокои Барса: Искам да се пенсионирам тук 28.09 | 10:47

Халфът довери, че няма намерение да напуска "Камп Ноу"

От Константин Симидчийски

Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста не е обезпокоен от несигурността на договора му и подчерта, че преговорите за новия контракт вървят по план.

От клуба имат желание да предложат нови условия на испанския национал, но в медиите усилено се тиражира, че 29-годишният футболист няма желание да поднови договора си, който изтича през 2015 година. От френския шампион Пари Сен Жермен пък заявиха, че следят ситуацията.

"Нищо странно не се случва тук, не съм във война с Барселона. Клубът иска да остана, а аз също имам желание за това - неведнъж съм казвал, че искам да се пенсионирам в настоящия си отбор. Всички ние искаме да сключим споразумение", каза Иниеста на пресконференция.

Нисичкият полузащитник също така отхвърли всякакви предположения, че забавянето на преговорите са свързани с финансовите условия.

"Новият договор няма нищо общо с парите и дали аз ще съм първи, втори, трети, четвърти или пети най-добре платен играч. Мотивира ме това да се знае, че ще играя на високо ниво в следващите години и ще израствам като играч", каза още испанският футболист.

Андрес Иниеста бе резерва в четири от мачовете на "каталунците" през този сезон, но въпреки това той не е разочарован и подкрепя методите на старши треньора Херардо Мартино.

"Най-важното е всички да сме полезни на отбора. Никой не обича да има спад във формата си, но това се случва на всички. Треньорът трябва да взима решения, като първото, което му идва на ум, е те да са полезни за клуба", добави световният шампион с Испания от 2010 година.

Водещи

Най-четени