Испанската преса си отдъхна след успеха на "Ла Роха" 24.06 | 14:44

На Иберийския полуостров се притеснявали от трето поражение

От iNews.bg

Световният шампион Испания победи с 3:0 Австралия и напусна Световното първенство 2014 с победа.

След срещата на Иберийския полуостров си отдъхнаха, че тимът не записа трето поражение след тези от Чили и Холандия, тъй като щеше да стане първият първенец, който отпада с три загуби в групата.

"Всички се страхувахме от третата загуба и от това да завършим последни в групата. Ще напуснем Бразилия с малко гордост", коментира "Радио Марка."

"Футболистите показаха чест и достойнство. Мачът не беше лесен", пък смята бившият национален селекционер Хосе Антонио Камачо, който бе гост в студиото на телевизия "ТелеСинко".

"Вечерта в понеделник може да окуражи Дел Боске да остане, защото отново имаше дух и ентусиазъм във футболистите", коментира "Кадена СЕР".

"Една евентуална трета загуба би била нещо ужасно. Никога актуален световен шампион не е губил всичките си три мача от груповата фаза. Най-хубавото е, че това не се случи сега", допълва "Кадена КОПЕ".

"Благодарим на Испания. Довиждане, което носи достойнство", пък е челният материал на ABC.

"Ел Паис "излезе със заглавие "Испания казва довиждане с горчива победа", a "Ел Периодико" нарече представянето на испанците на Мондиал 2014 "Край на цяла една епоха", докато АС изрази оптимизъм - "Ще се завърнем!"

Заглавието на Марка е "Да започнем отново - достойно сбогуване."

Освен това се отчита, че само седем милиона испанци са наблюдавали мача между Испания и Австралия вчера, което е два пъти по-малко зрители от срещите с Чили и Холандия

Водещи

Най-четени