Йоветич вече е играч на Манчестър Сити 19.07 | 20:57

"Гражданите" броиха 26 милиона евро на Фиорентина

От Иво Вецев

По-малко от 24 часа, след като Фиорентина обяви споразумение с Манчестър Сити относно трансфера на Стеван Йоветич, звездата на тима подписа договор с "гражданите".

След като изкара медицинските си прегледи, той сложи подпис под договор, чиито параметри обаче не бяха установени. Въпреки това медиите на Острова смятат, че той ще остане на "Етигад" в следващите 5 години срещу 7 милиона паунда на сезон.

Сумата по трансфера също не беше оповестена от двата клуба, но тя е в региона на 26 милиона евро, като има и допълнителни бонуси според представянето на Йоветич и титлите, които Сити завоюва в периода, в който Йоветич е в отбора.

23-годишният играч черногорец ще се присъедини към своите нови съотборници през уикенда, като ще се включи в турнето на Сити.

Йоветич се превърна в истинска трансферна находка за Фиорентина, като през 2008 година ръководството на тима брои 8 милиона паунда за неговите права на Партизан. С екипа на "виолетовите" той вкара 40 гола в 134 мача, а освен това се превърна и в капитан на тима.

Сити надделя над ПСЖ, Байерн Мюнхен и Ювентус в опита си да привлече едно от най-желаните имена на трансферния пазар.

Водещи