Йожени Бушар: Ще е страхотно да играя в София 27.05 | 11:41

20-годишната тенисистка ще бъде една от звездите в "Арена Армеец"

От iNews

Канадската тенисистка Йожени Бушар направи голям пробив през този сезон. Тя стигна до полуфинал на Откритото първенство на Австралия, дни преди да навърши 20 години.

Това позволи на родената в Монреал състезателка да дебютира в Топ 20 на световната ранглиста на WTA. На 24 май Бушар спечели първа титла в кариерата си в Нюрнберг.

Това й позволи да се изкачи до №16 в класацията и я постави сред фаворитките за участие в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София от 28 октомври до 2 ноември.

Бушар даде специално интервю за официалния сайт на Турнира, което беше взето часове след финала в Нюрнберг, със съдействието на отдел "Комуникации” на Женската тенис асоциация.

С титлата в Нюрнберг вие се включихте в надпреварата за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. Какво би означавало за вас участието в София?

Би значело много. Мисля, че заключителните турнири на най-добрите в Сингапур и София са много престижни. Така че би било страхотно да участвам в някой от тях. Но има още дълъг път до тях и трябва да продължа да работя и да показвам най-добрата си игра. Надявам се това да е достатъчно, за да се класирам за Турнира на шампионките!

Разкажете повече за пътя си до успеха в Германия…

Беше чудесна седмица, доволна съм от ударите си и съм горда от тежките тренировки, за да стана по-добра на клей. Играх добре в Нюрнберг, но в някои от мачовете не ставаше въпрос толкова за стил, колкото за битка. Особено на финала, който беше в три сета, но съм щастлива, че се борих до последно, което ме кара най-много да се гордея.

Как определяте своя стил на корта?

Харесва ми да играя агресивно и смятам, че мога да съм такава на всички настилки. На червено разбира се трябва да бъда малко по-търпелива, но това е нещо хубаво, което добавя нова страна към моята игра. Обичам да контролирам разиграването още от сервиса или ретура.

Какво мислите за формата с групова фаза?

Интересно е, че можеш да срещнеш отново на полуфинал или финал тенисистки, с които си играла вече. Това е формат, различен от прякото отстраняване, на което сме свикнали. Струва ми се хубаво няколко пъти в годината да има и турнири с групова фаза.

Кой е любимият ви турнир?

Бих казала "Уимбълдън”. Той е най-престижният през годината и когато се замисля за тенис и традиции, първото, което ми идва на ум е точно "Уимбълдън”.

Какво правите в свободното си време?

Аз нямам свободно време (смее се). Обичам да почивам, като отивам – когато имам възможност – при моето семейство в Монреал. Тогава прекарвам времето си с моите сестри и брат ми. Искам да съм нормално 20-годишно момиче: да ходя на шопинг, на кино, на плаж и да плувам, когато съм във Флорида… Харесва ми да си давам за кратко почивка от тениса, като не мисля за него, но аз го обичам много и не ми допада да съм далече от играта твърде дълго.

Водещи

Най-четени