Йол: Бербатов е страхотен полузащитник 26.11 | 10:56

Мениджърът на Фулъм похвали българина след загубата от Стоук

От Краси Киров

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол заяви, че Димитър Бербатов е роден лидер и потенциален господар в халфовата линия на терена.

Българският футболист игра изтелген малко по-назад в срещата със Стоук Сити заради наказанието на Бред Хангеланд.

Въпреки, че лондончани записаха втора поредна загуба, Мартин Йол остана много доволен от играта и старанието на Димитър Бербатов.

"Бербатов бе невероятен в халфовата линия след като и Брайън Руиз отсъстваше. Той може да дърпа конците в халфовата линия. Това и направихме през второто полувреме със Стоук," заяви Марин Йол.

"Ако Берба не беше в халфовата линия, тогава щяхме да изглеждаме статични и сковани. Малко е разочароващо, че не играхме нашия си футбол, но отборът на Стоук Сити изглежда като ръгби тим," добави Йол.

Тези упреци обаче не се харесаха на мениджъра на Стоук Сити Тони Пулис. Той защити своя тим, а от Стоук дори се оплакаха от поведението на Бербатов и другите на терена, че много лесно са падали на игрището.

Това накара Мартин Йол отново да се произнесе в защита на българина.

"От Стоук говорят така, сякаш Бербатов умишлено ги е фаулирал. А той може би е един от най-елегантните футболисти в Англия. Така че това ми беше доста странно", добави Йол.

"Не мисля, че сме играли хулигански или сме били груби. Ако погледнете Бербатов, както и някои от останалите им футболисти, те са достатъчно добри и могат да се грижат за себе и да се пазят," отвърна Пулис.

Водещи

Най-четени