Йордан Йовчев е новият заместник-министър на спорта 15.03 | 11:43

Петър Стойчев вече е прекратил състезателната си кариера

От Краси Киров

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще бъде заместник-министър на спорта в служебния кабинет на Милен Райков.

Преди два дена стана ясно, че най-успелият български плувец Петър Стойчев е назначен за министър на Спорта. Днес официално Петър Стойчев обяви своя екип за работа в служебното правителство.

Данчо Йовчев бе обявен за заместник-министър на спорта. Гимнастикът ще помага на министерството с огромния си опит в спорта.

Другият заместник на Стойчев е досегашния зам. министър Иван Ценов. Самият Стойчев обяви, че това е перфектния начин за приемственост на управлението от предишния министър.

Данчо сподели, че ще се опита да направи всичко възможно за доброто на спорта, макар и за кратко време.

"За мен е приятно да бъда в такъв екип. Ще дам всичко от себе си за спорта. Тепърва ще се борим за много неща в името на спорта," заяви зам. министър Данчо Йовчев.

В екипа на Стойчев като административен директор ще бъде Ваня Караганева, която има дългогодишен опит в народното събрание.

Самият Петър Стойчев се зарече, че ще обърне голямо внимание на децата и школите в краткото време, и това ще се види само след няколко месеца.

"Искам само да ви кажа, че нашите елитни спортисти да продължат да защитават честта на България. Те имат пълната наша подкрепа. Ще се обърнем със сигурност към малките спортове, към школите, към ДЮШ. И съм сигурен, че след няколко месеца, ще имате възможност да оцените това, което сме направили, и сме се опитали да направим," заяви Петър Стойчев.

"На 12 март прекратих всички мои членства във всякакви клубове. Напуснах работата - отказах се от всички управителни съвети, където съм. Вече не съм активен състезател и не съм служител на МВР," добави Стойчев.

Водещи

Най-четени