Казийски: В момента няма как да се върна в националния 03.12 | 12:43

Капитанът на Тренто обсъди възможността да играе отново за България

От Даниел Любомиров

Матей Казийски не пожела да отговори категорично на директен въпрос от страна на репортер на Gazzetta dello Sport дали ще сбъдне желанието на българските фенове да облече отново екипа на националния отбор по волейбол.

"Не се знае, надявам се. За мен това не е затворена страница, но винаги съм казвал, че всичко зависи от отношението на управляващите волейбола в страната.

По сегашния начин няма как нещата да се случат", коментира Казийски по отношение на евентуалното си завръщане в националния отбор по волейбол.

Въпросът на репортера на Gazzetta е бил провокиран от появилото се видео, посветено на Казийски.

То е създадено от негови фенове и го призовава да не губи надежда, че "войната" с Българската федерация ще се развие в негова полза и скоро ще може спокойно да се завърне в представителния ни тим.

Иначе Казийски говори предимно за спечеленото дерби с 3:1 от Тренто срещу Пиаченца в шампионата на Серия А1.

Той похвали качествата на противника и призна, че победата е много ценна, защото е била постигната срещу силен съперник и в качествен двубой.

"Пиаченца заслужава поздравления за начина, по който игра особено във втория сет, когато не ни даваше инициативата.

Ние обаче не се повлияхме психическо от моментния спад и поехме нещата в свои ръце до края", каза Казийски.

Тренто вече е лидер в класирането на Серия А1 след изиграването на 9 кръга от редовния сезон, след като досегашният водач Лубе Банка (Мачерата) допусна изненадваща загуба като домакин с 1:3 от Каза (Модена).

Водещи

Най-четени