Казийски и Тренто започнаха с победа новия сезон в Италия 26.09 | 07:53

Възпитаниците на Радостин Стойчев се поздравиха с чиста победа с 3:0 гейма над Монца

От Мариян Найденов

Предвожданият от националния селекционер Радостин Стойчев Итас Диатек Трентино (Тренто) започна с победа кампанията си в италианския шампионат по волейбол, постигайки чиста победа с 3:0 (25:19, 25:22, 25:23) над Монца на Тодор Алексиев.

Като титуляр за Тренто стартира голямата звезда на българския волейбол Матей Казийски, докато съотборникът му в националния отбор Цветан Соколов се появи като резерва през втората част и стартира в третата.

Казийски завърши мача и като топреализатор на победителите, успявайки да запише 14 точки за Тренто. Това му донесе и званието MVP (най-полезен играч) на срещата. Цветан Соколов от своя страна се отличи с 11 точки в двубоя.

Тодор Алексиев пък не попадна сред стартовите седем на Монца, влизайки като резерва в първия гейм и започвайки като титуляр във втория. Националът успя да се отличи с 3 точки в нападение, които обаче не помогнаха особено много на Монца.

В друг мач от кръга българските национали Владимир Николов и Андрей Жеков не успяха да дебютират по най-добрия начин за своя нов тим Копра Елиор Пиаченца, който записа тежко поражение с 0:3 (24:26, 21:25, 25:27) при гостуването си на Фидиа Падова.

Двамата българи започнаха като титуляри за Пиаченца и играха цял мач за новия си отбор, като капитанът на националния ни отбор дори завърши и като топреализатор на тима с актив от 17 точки. Андрей Жеков от своя страна добави още 4.

Българинът с италиански паспорт Христо Златанов, който е и капитан на Пиаченца, успя да реализира едва 5 точки за своя отбор. Николай Пенчев се появи като резерва за гостите, но не успя да запише точка.

Най-резултатният волейболист на терена пък също бе българин, макар и също такъв с италианско гражданство - Венцеслав Симеонов. Симеонов завърши двубоя с 18 точки на сметката си, с което и значително помогна на Падова да стигне до успеха. За MVP на мача бе определен кубинецът Хавиер Ернандес от състава на Падова.

Водещи

Най-четени