Какво мрази и какво обича Димитър Бербатов? 09.07 | 14:45

Звездата на Фулъм даде откровено интервю пред клубното списание "Fultime"

От Константин Симидчийски

Голямата звезда на Фулъм Димитър Бербатов даде любопитно интервю пред клубното списание "Fultime", разказвайки за живота си на "Крейвън Котидж".

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед подписа с Фулъм през лятото на миналата година, когато изненадващо отклони интереса на италианските Фиорентина и Ювентус. Бербатов бързо се превърна в основен футболист на лондончани, като благоевградчанинът ще стартира своя втори сезон на "Крейвън Котидж".

Димитър Бербатов отбеляза 15 гола в дебютната си кампания за Фулъм, а редакторите на "Fultime" припомнят, че за първи път от сезон 2005/06 футболист на "котиджърс" минава границата от 10 попадения за един сезон. Тогава това стори Колинс Джон.

Играта на Бербатов с екипа на Фулъм бе бързо оценена от феновете. "Деветката" бе избран за футболист на сезона от привържениците, които силно се надяват, че той ще продължи да играе за "котиджърс" и занапред. Смята се, че интерес към него проявява испанският Малага, както и клубове от Русия.

Самият Бербатов довери пред клубното списание, че трудно понася загубите.

"Можете да питате момчетата от отбора, че когато губим, далеч не съм от най-приятните хора в съблекалнята", признава си Митко.

"Това е, защото винаги искам да побеждавам. Зная, че това не е възможно, но винаги се опитвам. Когато обаче не се случи, обикновено виждам къде съм сбъркал и какво трябва да направя следващия път", добавя Бербатов.

Бившият капитан на България обясни, че мрази "глупостта" на футболния терен, като винаги се опитва да напътства съотборниците си в правилната посока.

"Винаги казвам на съотборниците си да дават най-доброто от себе си на терена. Мразя глупостта на терена. Обичам интелигентните футболисти. Така големите отбори печелят повечето от мачовете си - чакат съперникът да сбърка, възползвайки се от това. Във Фулъм трябва да подобрим играта си на всяко ниво, ако искаме по-високо място в таблицата. Трябва да вярваме, че сме способни да го направим. Това е начинът да вървиш напред", обясни Бербатов.

Клубното списание на Фулъм припомня, че придобивката на футболист от калибъра на Бербатов е голямо събитие за "котиджърс". Според редакторите на "Fultime", водещ за избора на нападателя е бил мениджърът Мартин Йол, който е сред най-близките футболни хора на Митко. Нещо, което бе потвърдено и от самия Бербатов.

"Обичам този човек", възкликна Митко по адрес на Мартин Йол.

"Отдавна не бяхме работили заедно. За мен бе страхотно, че това се случи отново, защото наистина се разбираме. Виждам, че той ми вярва на сто процента, като това истински ми харесва в него. От мен зависи да не го разочаровам, като в интерес на истината, това е първата и единствена цел пред мен - да не предавам доверието му. Поради това винаги давам най-доброто от себе си на терена", посочи Бербатов.

Водещи

Най-четени