Кличко прави спаринги с цели 15 имитатори на Кобрата 21.08 | 11:38

Украинецът се готви за мача с Кубрат Пулев както никога досега

От iNews.bg

Властелинът в тежка категория при професионалистите в последното десетилетие Владимир Кличко е изправен пред едно от най-големите предизвикателства в кариерата си, а именно предстоящата защита на титлата си във версия IBF (Международна боксова федерация) срещу непобедения българин Кубрат Пулев.

Големият мач е на 6 септември в зала "O2 World Arena" в Хамбург, като вчера от щаба на Кличко съобщиха, че всички билети за шоуто вече са продадени.

В момента украинецът се тренира за битката с Кобрата в т.нар. "Къща на отшелника" в австрийските Алпи, където д-р Стоманен чук традиционно се уединява във финалния етап на подготовката си за мачове.

Владимир Кличко се готви за мача с българина както никога досега. Той ще прави спаринги с цели 15 боксьори, което е без прецедент в кариерата му, пише германският вестник "Билд".

Задачата на спаринг партньорите на украинеца е да имитират стила на Кобрата, като Кличко се бие с тях по 14 рунда, за да натрупа издържливост за сблъсъка с 33-годишния софиянец. Мачът му с Кубрат Пулев ще бъде 12 рунда.

"Владимир се труди наистина като звяр. Той е единственият боксьор от тежка категория в света, който може да се бие на високо темпо в 15-16 рунда", коментира треньорът на украинеца Джонатан Банкс.

В момента спаринги с Кличко правят нигериецът Емануел Нводо, британецът Антъни Джошуа и американците Дорсет Барнуел, Малик Скот и Кевин Джонсън.

Водещи

Най-четени