Колко пари са нужни на Левски за сектор "А"? 02.03 | 14:53

Иво Тонев даде повече подробности за строежа на стадиона на Левски

От Даниел Любомиров

Членът на Управителния съвет на Левски Иво Тонев разясни колко точно пари са необходими на "сините", за да могат да завършат строежа на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Засега ремонтните дейности са почти замразени, защото на място работят по-малко хора поради финансовите затруднения на клуба, който има дължими плащания към строителната фирма и обмисля да я смени. По думите на Тонев 6 милиона лева ще са нужни на ръководството, за да изгради новия сектор, като почти половината от тях ще отидат за козирка.

"Не съжалявам изобщо за събарянето на сектор "А". Отново бих го съборил. Това е най-важното нещо за развитието на един футболен клуб. По тази причина и Ботев правят нов стадион. Лудогорец пък направиха сериозен ремонт.

Затова, когато дойдох в Левски, първо започнах да оправям терените. Не може да даваш пари за футболисти и да играеш на стадион, който би могъл да рухне. Има три неща, които е Левски. На първо място е името, носи името на най-великия българин. На второ място е историята, а не трето е публиката.

Построяването на нов стадион е много скъпо. Едва ли и Цветан Василев, Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев имат цялата сума като тръгват да строят.

Когато го съборихме, два месеца преди това с Тодор Батков преговаряхме с "Газпром". Разговорите бяха положителни. Това ни даде основание да започне строежа. Ако през лятото бяхме подписали договор, Левски щеше да е финансово обезпечен. Подписахме договор с фирма и започнахме финансирането. Тодор Батков също отдели малка сума.

Но стадионът не е само за футболния клуб, той има и социално значение. Платихме 500 000 лева на държавата само за правото за строеж. Но не искаме да молим за помощ когото и да е. Стремим се да се оправяме сами. Знам, че Батков със собствени средства финансира Левски. Знам, че няма закъснели плащания", каза Тонев в предаването "Зона спорт" по bTV Action.

"Много пари са инвестирани до момента, но не искам да влизам в цифри. Сумата, която е необходима, за да бъде завършен сектор "А" също е много голяма - приблизително 6 милиона лева. 2 800 000 са само за козирка", допълни той.

Водещи

Най-четени