Копенхаген е първото препятствие пред Лудогорец в Лига Европа 12.12 | 17:32

Разградчани са домакини на 16 февруари догодина, гостуват в датската столица седмица по-късно

От iNews.bg

Българският шампион Лудогорец ще играе с Копенхаген в 1/16-финалите на Лига Европа. Това определи жребият днес. Копенхаген се представи доста силно в своята група G като съвсем малко не им стигна, за да преминат в следващия кръг на ШЛ. Датчаните събраха 9 точки след 2 победи и три равенства и останаха само на 2 точки от втория Порто. В тази група бяха още английският шампион Лестър и Клуб Брюж. Шампионът на Дания обаче допусна едва два гола във вратата си - при загубата с 0:1 от Лестър и при тежкото гостуване в Португалия (1:1).

Лудогорец обаче може да се похвали с шест вкарани гола в ШЛ. При това 5 от тях във вратите на Арсенал и ПСЖ. Разградчани станаха част от осемте отбора, които завършиха на трето място в групата си в Шампионската лига и получиха право да участват в жребия за елиминационната фаза на втория по сила клубен турнир на Стария континент.

Първите мачове ще се играят на 16-и февруари 2017 година, а реваншите са на 23-и февруари. Нашият тим ще домакинства първата среща.

Копенхаген подобно на Лудогорец вече има добра преднина в датското първенство като води с 11 точки на втория Брьондби, което означава, че и двата отбора ще имат доста спокойно време, за да се подготвят един за друг.

Кои са останалите двойки на 1/16 финалите, четете на Sporta.bg

Водещи

Най-четени