Лазаров: Няма финансови нарушения в БФВолейбол 17.08 | 17:42

Президентът заяви, че проверката на финансовото министерство не е открила нищо незаконно

От Даниел Любомиров

Председателят на Управителния съвет на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров разясни, че проверката на Министерството на финансите не е открила никакви нарушения в дейностите на федерацията.

В интервю за ТВ7 той каза, че резултатите доказват, че всички операции, извършени от БФВолейбол, са законни и няма основания за притеснения.

Инженерът увери, че всички във федерацията искат да продължат договора на треньорския тандем Камило Плачи - Найден Найденов.

Лазаров категорично отрече някой от федерацията да е пращал писмо до FIVB с искане за спиране на правата на Матей Казийски и Радостин Стойчев.

Той дори поясни, че БФВолейбол не е длъжна да обявява обществени поръчки за нужди от порядъка на самолетни билети, хотели или медикаменти.

"Предметът на ревизията е законосъобразността и целесъобразността на разходите на БФВолейбол. Нямаме ревизорни актове и няма намерени никакви нарушения - главната цел на проверката беше да изясни дали има неправилно харчене на парите от държавата.

Но такова нещо няма", категоричен е Лазаров.

"Другото беше дали Федерацията трябва да обявява обществени поръчки за неспортни нужди като медикаменти, хотели, самолетни билети и т.н.

По закон не сме задължени да правим обществени поръчки, защото ние не сме фирма с държавно участие, така че сме напълно спокойни и няма никакви проблеми", завърши президентът на БФВолейбол.

Най-четени