Левски направи равен с ЦСКА-София и отива на финала 26.04 | 09:57

„Сини“ и „червените“ направиха 2:2 в реванша за купата

От iNews.bg

Левски и ЦСКА извъртяха 2:2 в напечен мач-реванш за Купата. Сините продължават напред след победа с 2:0 в първия мач и мечтаят за трофея. На финала вече ги чака Славия.

Жорди Гомес беше точен в 7-ата минута, а Бланко изравни в 57-ата минута. В 27-ата минута Тиам беше изгонен. Буш отново даде аванс на "сините" в 65-ата минута. Алберт изравни в 82-ата минута.

Още в първата минута гредата спаси "червените". Жорди Гомес центрира, а Стойчо Атанасов при опита си да избие прати топката в дясната греда на тима си.

Испанецът вкара много красив гол в 7-ата минута и даде преднина на "сините". В 16-ата минута Фернандо Каранга пропусна отлична възможност, след като стреля лошо от няколко метра в ръцете на Митрев. Две минути по-късно Паулиньо прати топката над гредата от добра позиция.

В 25-ата минута Буш стреля от малък ъгъл, но Черниаускас спаси. В 28-ата минута Кали Тиам беше изгонен за брутален фаул в краката на Каранга. Халфът изрита много лошо бразилеца, като Николай Йорданов го прати под душовете.

Голмайсторът буквално се разрева от болка, но след лекарската намеса остана на терена още две минути. Деветката на "червените" пробва нов удар към вратата на Митрев, но веднага след това се строполи на земята и със сълзи на очите пожела смяна. На негово място влезе Бланко в 33-ата минута. Тимът на Белчев натисна, но без да създава чисти положения. Манолев веднъж стреля в аут, а след това последваха няколко мелета пред вратата на "сините", които се опитват да затварят пространствата в своята половина.

Последната минута на първата част Обертан проби отдясно и центрира остро, Паулиньо стреля, но в крака в на Атанасов.

Втората част стартира с още една смяна за "червените". Джеси замени Пинто, като веднага започна да тормози защитата на "сините". Още в първите минути футболистите на Балчев натиснаха левскарите.

В 52-ата минута Обертан направи невероятен пропуск, когато остана сам срещу вратаря, след като Жеферсон се размина с топката. Френският футболист стреля в аут от девет метра.

Пет минути по-късно Бланко върна един гол, а с това и ентусиазма сред "червените". Енрике проби след няколко рикошета, а Митрев не успя да хвана топката, като я изпусна, тя попадна в Бланко, който стреля между краката на Горанов и резултатът стана 1:1.

Сектор "Г" изригна, а футболистите на Белчев натиснаха още повече. Жеферсон стреля близко до гредата от фаул, а Енрике вкара втори гол в 61-ата минута. Той засече центриране на Манолев с глава. Асистент съдията Георги Тодоров вдигна засада, но положението беше изключително спорно, като дори и телевизията даваща двубоя, не показаха дали има или няма засада.

Веднага след това Обертан проби отдясно, но Буш не успя да засече топката във вратата. Румънецът обаче взриви пълните Сектор "А" и Сектор "Б" в 65-ата минута. Паулиньо проби отляво и майсторски изведе деветката, който вкара за 2:1.

Биката продължи и в крайна сметка Алберг изравни след ужасяваща грешка на нескопосания Божидар Митрев. 2;2 бе крайният резултат и за повече нямаше време, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени