Левски не пожали Спартак, юноша с хеттрик в дебюта си 23.09 | 17:58

20 години по-късно "сините" отново бият със 7:1

От Даниел Любомиров

Левски очаквано премина съвсем безпроблемно през Спартак (Варна) по пътя си към 1/8-финалите в турнира за Купата на България. На неудобния за игра терен в Морската столица "сините" спечелиха убедително със 7:1, като още през първото полувреме си бяха осигурили преднина от цели три попадения.

Любопитното е, че днес се чества 20-годишнината от паметния успех на Левски със 7:1 над ЦСКА във Вечното дерби.

Резултатът бе открит в 8-мата минута от завърналия се сред титулярите Мирослав Иванов, който с глава от пет метра засече добро центриране отдясно на Роман Прохазка. Шуменския Деко изведе тима с капитанската лента на терена и ознаменува с попадение 6-месечното си отсъствие от игра.

Последният мач на Иванов бе победата над Ботев (Пловдив) с 2:0 на 22-ри март, а иначе той не се бе разписвал за Левски от 25-ти септември 2013-та година, когато прониза мрежата на Нефтохимик в шампионатния успех с 5:0.

Юношата Радослав Цонев с красив изстрел от дъгата на наказателното поле покачи резултата на стадиона във Варна на 0:2. В 24-ата минута Божидар Краев се оказа най-съобразителен в разбъркване в пеналтерията на домакините и върна кълбото към Цонев, който бе безпощаден с удара си.

Друг юноша - Божидар Краев - ознаменува дебюта си сред титулярите с хеттрик в мрежата на последния в Б група. Той откри головата си сметка в 40-ата минута, след това се разписа в 54-ата и 88-ата. Между неговите голове резервите Владислав Мисяк и Валери Домовчийски също поставиха имената си сред голмайсторите.

Водещи

Най-четени