Левски отново се настани в топ 3 02.11 | 14:47

"Сините" спечелиха срещу Локомотив в столичното дерби

От Даниел Любомиров

Левски се възстанови по най-добрия възможен начин от двете поредни загуби от ЦСКА и Монтана с общ резултат 5:0. Днес, в столичния квартал "Надежда” играчите на Георги Иванов – Гонзо се добраха до успех с 1:0 срещу един от най-добрите домакини в А група – Локомотив (София).

"Сините” не блестяха с игра, но "железничарите” изиграха най-слабия си мач от началото на сезона, не създадоха нито едно добро положение в мача и след няколко грешки в защитата логично загубиха.

Единственото попадение в мача падна в 39’, когато прекрасна акция през центъра мина през Амари и Бедоя, а испанецът изведе Аниете в наказателното поле. Там, голмайсторът на отбора стреля диагонално и прати топката в долния ляв ъгъл на Митрев. Прохазка, Луис Педрои най-вече Бедоя пропуснаха да направят по-убедителна победата на Левски.

Така 26-кратните шампиони спечелиха за пръв път като гост на Локомотив от пролетта на 2011 година, когато Дембеле донесе успех с 2:0 на "сините. Победата е и под №33 в гостувания на Левски в квартал "Надежда”.

Благодарение на победата възпитаниците на Георги Иванов – Гонзо остават в топ 6 и се изкачиха до 3-а позиция в класирането. Вековният клуб вече има 24 точки – 9 по-малко от лидера ЦСКА и 4 по-малко от шампиона Лудогорец.

Локомотив (София) пък допусна едва втората си домакинска загуба за сезона, с което остава на 7-о място с актив от 20 точки, намалявайки шансовете си да попадне в топ 6 след края на първата част от българския шампионат.

Водещи

Най-четени