Левски подписва с класен бразилец 12.02 | 10:02

"Сините" са се договорили с плеймейкъра Рафаел Бастос

От Мариян Найденов

Ръководството на Левски осъществи най-гръмкия си трансфер тази зима, след като "сините" са се договорили с бразилския полузащитник Рафаел Бастос.

Информацията все още не е потвърдена официално от 26-кратните шампиони на България, като се очаква това да се случи в следващите няколко дни.

Идващият като свободен агент бразилец трябва да се присъедини към лагера на Левски в Кипър в четвъртък и да премине задължителните медицински изследвания.

По непотвърдена информация бразилецът ще сложи подписа си под контракт до края на календарната 2014 година, като ще получава между 20 и 25 000 евро на месец плюс премии за представянето си, с което автоматично се превръща в най-скъпоплатения играч в селекцията на клуба. Бастос отказа първата оферта на "сините" преди няколко дни, но сега е приел явно подобрените финансови условия.

29-годишният бразилец е играл направи име като футболист на румънския ЧФР Клуж. С отбора от северната ни съседка Бастос игра в Шампионската лига, като любопитен факт е, че в две последователни години той се разписа на два пъти срещу бившия си клуб - Спортинг (Брага).

За последно бразилецът е играл да дубайския Ал Насър, но не е доволен от новите си шефове заради сериозно забавяне на заплатите. 

Ако всичко с медицинските прегледи мине добре, то Рафаел Бастос ще се превърне в шестото ново попълнение на Левски след контузеният Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмошв, Павел Крумов и Валери Божинов.

Водещи

Най-четени