Лео Меси мечтае да се завърне в родния си клуб Нюелс Олд Бойс 08.09 | 08:21

Носителят на "Златната топка" и определян за най-добър играч в историята на футбола сподели, че винаги е желал да прекрати кариерата си в родния си клуб

От Константин Симидчийски

Суперзвездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси призна, че има желание един ден да се завърне в своя първи клуб - Нюелс Олд Бойс, най-вероятно и слагайки край на кариерата си в Аржентина.

Кавалерът на Златната топка направи своите първи стъпки във футбола именно в бившия клуб на Велко Йотов, където игра в периода между 1995 и 2000, преди да бъде привлечен в академията на Барселона.

Това така и не му даде шанс да играе на професионално ниво в родината си, което както самият Меси призна, остава негова цел за в бъдеще.

"Още откакто бях малко момче, винаги съм мечтал да играя в аржентинския шампионат и по-конкретно - за Нюелс Олд Бойс", довери Меси, след вчерашния успех с 3:1 над Нигерия в приятелска среща.

"Наистина искам да изпитам какво е усещането да играя за тях. Като дете винаги оставах до по-късно вечер, за да наблюдавам мачовете по телевизията", добави Меси.

Аржентинският ас не пропусна и отново да изтъкне, че категорично смята бившия си селекционер в националния тим Диего Марадона за най-великият играч в историята на футбола.

"Марадона е най-добрият в историята, няма никакво съмнение относно това. Никога не съм виждал Пеле в действие, но въпреки това зная, че Диего е най-добрият", посочи Бълхата.

Водещи

Най-четени