Лео Меси с позитивни очаквания за Неймар 17.07 | 12:11

Аржентинецът обеща добро посрещане на новата звезда на Барса

От Константин Симидчийски

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси даде първа пресконференция за лятото, два дни след като каталунците стартираха подготовката си за новия сезон.

Лео се изправи пред репортерите в Каталуния, като говори по множество различни теми, включително и привличането на бразилската суперзвезда Неймар.

Предстоящото партньорство на Меси и Неймар предизвиква сериозен интерес сред фенове и специалисти, а аржентинецът обеща, че "кариоката" ще бъде приет по отличен начин в съблекалнята на Барса.

"Нямам никакви съмнения, че Неймар ще се адаптира към нашата игра. Той ще даде много на отбора. Неймар разполага с отлични умения на дрибльор и е много силен футболист", коментира кавалерът на Златната топка.

"Не мисля, че той ще има проблеми и в живота си извън терена. Неймар е добро момче, а тук разполагаме с отличен колектив", добави Меси.

Звездата на Барса коментира и напускането на Тиаго, който прие офертата на европейския шампион Байерн.

"Байерн вече разполага със страхотен състав, а с Гуардиола ще станат дори по-силни. Това е лично решение на Тиаго, щом смята, че ще играе повече там".

Меси коментира и звучния скандал с укриването на данъци, който сполетя аржентинеца през това лято. "Ще видим как ще се развият нещата. Моите съветници са се заели със случая. Вярвам им".

През миналия сезон каталунците допуснаха две тежки загуби от Байерн в Шампионската лига, като Меси довери, че това мотивира допълнително "лос кулес". Той също така добави, че смята Реал Мадрид за основен съперник в испанската Ла Лига.

"Вярно е, че загубата от Байерн в Шампионската лига ни дава допълнителна мотивация за следващия сезон. Това ще бъде предизвикателство за нас. А колкото до първенството, както винаги там Реал Мадрид ще бъде нашият основен опонент", заключи Бълхата.

Водещи

Най-четени