Лестър е шампион на Англия, благодарение на Челси 03.05 | 00:14

"Сините" от Лондон спряха Тотнъм и коронясаха "лисиците"

От Даниел Любомиров

Челси короняса Лестър с шампионската титла на Англия за първи път в 132-годишната история на "лисиците”, след като осъществи обрат от 0:2 до 2:2 в лондонското дерби с Тотнъм и по този начин елиминира шансовете на "шпорите” да се борят за златото в оставащите два кръга до края.

Подробности и видео вижте в Sporta.bg

Единствено победа на Тотнъм – каквато тимът не бе постигал на "Стамфорд Бридж” от 26 години – щеше да остави живи шансовете на момчетата на Маурисио Почетино да преследват лидера в класирането.

Хари Кейн и Хюн-Мин Сон дадоха аванс на Тотнъм преди почивката, но Гари Кейхил и Еден Азар (последният с фамозен гол) се погрижиха не само Челси да не загуби градското дерби, не само кръвният враг от Лондон да не стане шампион, но и Клаудио Раниери да триумфира.

Италианският специалист работи в Челси между 2000-ата и 2004 година, като немалко фенове по трибуните с поздравителни плакати към него индикираха, че не са забравили приноса му към развитието на клуба.  Именно с помощта на Челси Лестър пренаписа историята и два кръга преди края се окичи с най-ценния трофей в английския футбол!

Лестър след 36 кръга има 77 точки, а Тотнъм със 70 не може да скочи повече от втората позиция, докато Челси с 48 дели деветото място по актив със Стоук.

Водещи

Най-четени