Ливърпул взе реванш от Удинезе и изстрада 1-вото място в Група А 06.12 | 22:10

Мърсисайдци спечелиха най-оспорваната битка за класиране напред в Лига Европа

От Даниел Любомиров

Ливърпул постигна изключително ценна и сладка победа с 1:0 при гостуването си на Удинезе на "Стадио Фриули", с което спечели най-напрегнатата битка за класиране в следващата фаза.

Мърсисайдци, както и Анжи и Йънг Бойс, завършиха борбата в Група А с по 10 точки в актива си, но именно отборът, воден от Брендън Роджърс, ще завърши като лидер в таблицата.

По правилото за по-добра статистика в директните двубои Ливърпул печели спора с руските милиардери от Махачкала и с швейцарския тим.

Всъщност, Йънг Бойс надигра Анжи с 3:1 и свърши своята работа, но беше предаден от Удинезе, който не се бореше за нищо в 6-ия кръг и така остава на 3-то място, отпадайки от Лига Европа.

Гонсало Сарате изведе Йънг Бойс напред в 38-ата минута, но в продължението на първото полувреме Одил Ахмедов направи 1:1. В 52-ата обаче Морено Костанцо се разписа за първи път в турнира и донесе успеха на швейцарците. В заключителните секунди остана време и за резервата Александър Гонсалес да оформи крайното 3:1 за домакините.

На "Стадио Фриули" в Удине Джордан Хендерсън също откри головата си сметка изобщо за сезона и донесе 3-те точки за Ливърпул, от които тимът се нуждаеше, за да си бетонира мястото в елиминационната фаза на Лига Европа.

Вижте попадението на Хендерсън в 23-ата минута тук.

Също така Брендън Роджърс и компания си отмъстиха за поражението на "Анфийлд" с 2:3.

Хендерсън е вторият играч на "червените", който вкарва за първи път в кампанията 2012/2013 именно в турнира на УЕФА. Преди него Стюарт Даунинг донесе също минимална победа на "Анфийлд" срещу Анжи и записа името си сред голмайсторите за първи път откакто е в Ливърпул.

Домакините от Удинезе опитаха да защитят честта си и особено през второто полувреме бяха активни в търсенето на изравнителен гол. Крилете им обаче бяха прекършени в 79-ата минута, когато Джовани Паскуале получи втори жълт картон и напусна принудително терена, оставяйки фриуланите с човек по-малко.

Буквално секунда преди последния съдийски сигнал асът на Удинезе Антонио Ди Натале изпусна най-чистото положение за домакините, след като беше изведен на отлична позиция, но прати кълбото на сантиметри над горната греда.

Водещи

Най-четени