Ливърпул и Манчестър Сити с победи в САЩ 28.07 | 09:43

Шампионите на Англия се справиха с 5:1 над италианския Милан

От iNews

Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул постигнаха победи в своите контролни срещи в САЩ играни тази нощ.

Само след два дена двата английски гранда, които до последно спореха за титлата във Висшата лига ще се изправят един срещу друг на приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп, който се провежда в Северна Америка.

Манчестър Сити нанесе съкрушителна загуба на италианския гранд Милан, като "гражданите” разгромиха "росонерите” с 5:1 в контрола, играна в Питсбърг (САЩ). Шампионът на Англия реши изхода на двубоя за по-малко от половин част, след като отбеляза четири безответни гола до 26-ата минута на мача.

Стеван Йоветич откри след 11 минути игра, след като бе изведен очи в очи с Агаци и не сбърка за 1:0. Две минути по-късно (13’) Скот Синклер удвои след груба грешка в защита на Адил Рами. Резултатът стана класически в 23-ата минута, когато точен бе Хесус Навас, който разстреля вратаря на Милан с неспасяемо воле.

Малко по-късно (26’) "гражданите” вече водеха с 4:0 след попадение на Келечи Иеначо, който се разписа с изстрел от границата на наказателното поле. Милан върна един гол чрез Съли Мунтари в 41-ата минута. Ганаецът отбеляза почетното попадение за "росонерите” отблизо, след като Алекс му свали топката с глава след центриране от корнер.

Крайното 5:1 бе оформено от Стеван Йоветич в 58-ата минута. Черногорският национал отбеляза втория си гол в мача, след като получи топката в наказателното поле, финтира бранител на Милан и с безпощаден удар прати топката за пети път в мрежата на италианците.

Ливърпул спечели контролата с отбора на Олимпиакос с минималното 1:0 в Чикаго. Единственото попадение отбеляза младока Рахийм Стърлинг, който бе точен още в петата минута на мача. Дани Стъридж пробва удар, но след рикошет топката попадна в Стърлинг, който от близо не сбърка за 1:0.

Гръцкия шампион стоеше добре на терена и показа съпротива. Новото попълнение на Ливърпул Лазар Маркович започна като титуляр и имаше възможност да удвои преднината, но не уцели вратата.

Най-добрият шанс за гърците дойде в 49-та минута, когато хубав удар на Газарян се отби в гредата. Резервите в този мач Рики Ламбърт и Коутиньо стигнаха до добро положение, но отново топката излезе в аут. В края на двубоя защитата на Ливърпул се справи с опасно излизане на Букалакис.

Това е първа победа за Ливърпул на турнира в Северна Америка. Късно снощи Манчестър Сити победи с 5:1 италианския Милан. Ливърпул пък ще срещне именно "гражданите" в следващия си двубой след два дена.

 

Водещи

Най-четени