Ливърпул и Севиля на финала в Лига Европа 06.05 | 00:13

Мърсисайдци елиминираха Виляреал, Севиля на трети пореден финал

От Даниел Любомиров

Ливърпул избухна с гръмка победа 3:0 над Виляреал пред препълнените трибуни на стадион "Анфийлд” и по категоричен начин се класира за финала в турнира Лига Европа. Мърсисайдци имаха да заличават пасив от 0:1 след гостуването си миналата седмица на непревземаемия в евротурнирите "Ел Мадригал”, но изиграха реванша перфектно и напълно заслужено ще се борят не само за трофей, но и за промоция в Шампионска лига.

Автогол на капитана Бруно Сориано още в 8-ата минута даде тон на вечерта за момчетата на Юрген Клоп, които в 63-ата минута поведоха с 2:0 чрез Даниел Стъридж. И двете попадения бяха провокирани от асистенции на Роберто Фирмино, който на практика изработи и третото попадение в 80-ата минута, реализирано от Адам Лалана.

В 70-ата Виктор Руис си изкара втори жълт картон и съвсем елиминира шансовете на Виляреал да осигури на Испания изцяло "домашен” финал и във втория по сила евротурнир.

В другия полуфинал Севиля срази с 3:1 Шахтьор (Донецк) и ще чака Ливърпул на стадиона в Базел на 18-ти май.

Мърсисайдци за 10-ти път се класират на финал в Европа, след като полуфиналният реванш е бил на техен терен, като са постигнали вече осем поредни победи във вторите двубои пред собствена публика. Виляреал имаше 12 мача без поражение в турнира, но краят на серията се оказа и край на участието на тима в надпреварата – "жълтата подводница” ще може да атакува Шампионска лига през плейофите от следващия сезон, след като със сигурност ще финишира 4-ти в Примера дивисион.

Водещи

Най-четени