Ливърпул направи немислимото, за да отстрани Борусия (ВИДЕО) 15.04 | 00:08

Момчетата на Юрген Клоп вкараха четири гола за едно полувреме, за да продължат към 1/2-финалите

От iNews.bg

Отборът на Ливърпул направи немислимото тази вечер. Момчетата на Юрген Клоп напомниха за финала на Шампионска лига от пролетта на 2005 година, когато се върнаха в срещата след изоставане с 0:3 на полувремето.

Тази вечер "червените" посрещнаха Борусия (Дортмунд) на "Анфийлд" в среща реванш от 1/4-финали на Лига Европа, като първата среща завърши 1:1. 

След само 10' игра домакините изоставаха с 2:0, а след почивката бързо върнаха едно попадение. Скоро след това преднината от два гола на гостите бе възобновена, но с прекрасен рейд в края, 18-кратните шампиони на Анлия вкараха три гола, един от които в продълженията, за да спечелят с 4:3 този драматичен двубой и с общ резултат 5:4 продължават към 1/2-финалите.

Срещата започна с териториално превъзходство на Борусия, а в 6' Алберто Морено и Филипе Коутиньо не се разбраха при една от атаките на гостите и последва контра. Пиер Емерик Обамеянг получи прекрасен пас зад гърба на защитата и стреля. Да, Симон Миньоле се намеси блестящо, но при добавката Хенрих Михтарян направи стража на "червените" безпомощен.

Всичко за срещата между Ливърпул и Борусия може да прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени