Ливърпул осъществи пълен обрат в Престън 19.07 | 20:12

"Червените" се наложиха с 2:1 във втората си контрола за лятото

От iNews.bg

Отборът на Ливърпул се реваншира за поражението от Брьондби в първата си лятна контрола, след като днес "червените" осъществиха пълен обрат срещу Престън Норт Енд за крайното 1:2 на "Дийпдейл Стейдиъм".

Престън имаше гол аванс на почивката след точния изстрел на Браунхил, но Сусо и Кристофър Питърсън донесоха обрат на мърсисайдци в срещата. Това бе и първа победа за Ливърпул в летните контроли. Следващият спаринг на тима е срещу състава на Рома след само пет дни.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заложи на стартов състав: Джоунс, Шкъртел, Кели, Уиздъм, Фланаган, Лейва, Алън, Коутиньо, Чан, Ламбърт и Борини, докато след почивката на терена се появиха Ибе, Робинсън, Сусо, Коуди, Розитър, Адорхан, Питърсън, Стюърт, Лойд Джоунс, Коатес, Хосе Енрике и Филипс.

За Рики Ламбърт и Емре Чан това бяха и първи мачове с червената фланелка. Чан обаче напусна игра поради лека контузия след само двадесет минути игра.

Първата част на "Дийпдейл" вървеше към равенство, преди обаче Джош Браунхил да отбележи за Престън. Това се случи в добавеното време на полувремето, когато Браунхил реализира след изпълнение на корнер.

След почивката мърсисайдци достигнаха до пълен обрат, а с това и до първа победа в контролите. Испанският талант Сусо изравни в 74' след асистенция на Ибе, а само три минути по-късно Кристофър Питърсън отбеляза за крайното 1:2 след подаване на Джордан Ибе.

Водещи

Най-четени