Лидерът в А група се завърна от първия лагер 24.01 | 15:13

Футболистите на Литекс се прибраха от Солун и ще почиват два дни

От Краси Киров

Днес приключи първата част от подготовката на лидера в А група Литекс. "Оранжевите" бяха на лагер 10 дни в Солун през които треньорския щаб наред с кондицията и функционалното състояние на играчите, наблегна и на обиграването на състава.

След края на тежките тренировки Златомир Загорчич реши да възнагради футболистите с два дена почивка. Така играчите ще могат да си починат през уикенда и след това заминават за Турция. Там ще се проведе втората част от подтготвителния лагер в курорта Анталия от 27 януари до 9 февруари. Възпитаниците на Загорчич трябва да изиграят пет контроли в Турция,

Досега ловчанлии изиграха само един приятелски двубой - с Аполон Каламаря, спечелен в сряда с 2-0 след попадения на Данило Асприля и Миро Манолов.

"Доволен съм от лагера и качеството на работа и тренировки. Всичко премина нормално, при отлични условия и хубаво време. Движим се по план и в Анталия ще усъвършенстваме тактически и игрово облика на отбора. Вярно, не им беше леко на момчетата досега, имаше доста физически натоварвания, но всички много се стараха и се справиха."

"Контролата с Аполон също беше като една здрава и динамична тренировка.Даже сутринта преди мача имахме интензивно занимание и логично се почувства малко умора, но като цяло оценката ми е много добра. Новите попълнения и младите футболисти от Академията бързо влизат в ритъм и мисля, че няма да имат проблем с адаптацията към колектива и стила ни на игра", заяви старши-треньорът Загорчич.

Водещи

Най-четени