Литекс ще преследва златен дубъл, обеща Любослав Пенев 09.04 | 16:37

Утре "оранжевите" ЦСКА в дербито на 21-ия кръг на родната "А" група

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев обеща на всички привърженици на шампионите, че неговият тим ще преследва успех и на двата фронта, в които продължава да се бори - "А" група и Купата на България.

Преди няколко дни Литекс се класира на 1/2-финалите за Купата, елиминирайки след дузпи Левски пред собствена публика в Ловеч. В спор за място на финала, Литекс ще премери сили с другия столичен гранд - ЦСКА, на който Пенев бе треньор не толкова отдавна.

"За мен това е нормален жребий. Все един от трите полуфиналиста трябваше да ни се падне. Нямам предпочитания, това е жребият и ще се готвим за мачовете. Такава е програмата, сега обаче мислим за предстоящия двубой с ЦСКА за първенството. Не искам да разделям мачовете по важност. Ние преследваме трофеите и в двата турнира и ще положим максимални усилия да ги спечелим", коментира Пенев.

Утре Литекс приема ЦСКА в дерби среща от 21-ия кръг на "А" група, като наставникът на "оранжевите" разкри, че в неговия състав няма наличие на кадрови проблеми.

"Отборът ни е в прекрасно състояние и е вдигнат след тежкия мач с Левски. Не знам дали утрешният мач ще е решаващ за титлата, но с него ние затваряме серията от 3 мача за 9 дни. Това го приемаме като нещо нормално и в никакъв случай не трябва да се напрягаме и изнервяме от това, че трябва да играем през 3 дни. Подготвени сме за всички мачове", обясни още младият специалист.

Водещи

Най-четени