Локо (Сф) и Черно море завързаха битката за топ 6 в А група 08.11 | 16:41

"Железничарите" и "моряците" с важни победи като гост в 15-ия кръг

От Даниел Любомиров

Локомотив (София) и Черно море завързаха допълнително битката за влизане в топ 6 на класирането в А група, след като спечелиха гостуванията си в ранните срещи от съботната програма на 15-ия кръг.

"Железничарите" постигнаха трета поредна победа над най-стария столичен клуб Славия в дербито на София в квартал "Овча купел", благодарение на късен гол за драматичното 2:1. Черно море пък имаше по-малко проблеми при визитата си на Марек и срази дупничани с 3:1.

Така и Локо (Сф), и "моряците" вече имат по 21 точки и се изравняват по актив с Ботев (Пловдив), като трите отбора си разпределят местата от шесто до осмо. От 17:30 часа днес "канарчетата" гостуват на Литекс в друго дерби от кръга.

След успеха на Берое над Левски вчера борбата за топ 6 стана ожесточена, като тимовете от трета до осма позиция са разделени от само шест точки. Пълно класиране в А група до момента вижте в Sporta.bg

Даниел Генов откри резултата за Локомотив срещу Славия в 42-ата минута, но Душан Савич изравни в самото начало на второто полувреме. Победният гол бе дело на Ламджен Шехуди в 86-ата минута.

Стенио изведе Черно море напред срещу Марек още в 11-ата минута, а в добавеното време на първата част Иван Коконов удвои аванса на "моряците". Влезлият като резерва след почивката Кристиян Петров върна интригата с гол в 49-ата минута, но 10 по-късно Мирослав Манолов сложи точка на спора – 1:3.

Водещи

Най-четени