Лудогорец очаква своя съперник за Шампионската лига 09.08 | 10:52

Базел и Селтик ще са най-трудните съперници на шампионите

От Краси Киров

Отборът на Лудогорец ще разбере днес своя съперник за плейофите на Шампионската лига.

Шампионите на България са само на една крачка от историческо влизане в груповата фаза на най-силния клубен футболен турнир.

Днес от 13:00 часа в централата на УЕФА в Нион ще бъдат изтеглени всичките двойки, които ще определят последните участници в турнира.

"Орлите" са непоставени заради ниския си коефициент (3.450). Единствено Шахтьор (Караганда) има по-ниска ставка.

Плейофите на Шампионската лига ще предложат пет двойки между отборите, които са шампиони на своите страни.

Евентуалните съперници на Лудогорец в този кръг са: Базел (59.785), Селтик (37.538), Стяуа (35.604), Виктория Пилзен (28.745), Динамо Загреб (25.916).

Непоставените отбори, които не могат да се паднат срещу Лудогорец са: Аустрия Виена (16.575), Легия Варшава (13.650), Марибор (9.941) и Шахтьор Караганда (2.941).

От тези съперници най-тежки за шампионите на България изглеждат отборите на Базел и Селтик, както и стария познайник Динамо Загреб, който отстрани миналата година Лудогорец с много голям късмет. Не трябва да се подценяват в никакъв случай отборите на Стяуа (Букурещ) и Виктория (Пилзен), въпреки, че изглеждат много по-преодолими

Все пак най-голямата цел пред Лудогорец изглежда съвсем близо. А именно влизането в груповата фаза на Шампионската лига, което ще донесе много добри финансови постъпления в клуба от рода на близо 8,6 милиона евро.

След реформата на Мишел Платини в Шампионската лига е много по-лесно да се влезе в турнира отколкото преди пет години и повече. Лудогорец няма как да се срещне с грандове като Милан, Лион и Зенит защото те ще играят в потока на нешампионите.

В потока на отборите нешампиони поставени са: Арсенал, Лион, Милан, Шалке и Зенит.

Те ще се изправят срещу отборите на: ПСВ, Металист Харков, Фенербахче, Реал Сосиедад и Пасош де Ферейра.

Мачовете ще се играят на 20/21 и 27/28 август.

Водещи