Лудогорец с благосклонен жребий в Шампионската лига 23.06 | 12:20

"Орлите" ще играят с люксембургския Дюделанж

От Мариян Найденов

Днес в централата на УЕФА в Нион (Швейцария) бе теглен жребият за първите предварителни кръгове (първио и втори) на най-силния европейски клубен турнир - Шампионска лига.

За трети пореден сезон България ще бъде представена от Лудогорец, който ще направи пореден опит за пробив, превръщайки се в едва втория роден тим след Левски, успявал да влезе в групите на надпреварата.

Шампионът на България започва участието си от втория квалификационен кръг, а негов съперник ще бъде представителят на Люксембург - Дюделанж.

Лудогорец е домакин в първия мач, който е насрочен за 15 или 16 юли, а реваншът във Великото херцогство ще се проведе на 22 или 23 същия месец. Точните дати и часове на мачовете ще бъдат обявени от УЕФА по-късно.

Може да се каже, че жребият бе благосклонен към възпитаниците на Стойчо Стоев, които избегнаха доста по-сериозни съперници.

Дюделанж вече е играл с български отбор в евротурнирите. Преди 14 години тимът от Великото херцогство се изправи на пътя на Левски в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава "сините" елиминираха представителя на Люксембург след две победи - 5:0 като гост и 2:0 в София, но след това отпаднаха от Бешикташ.

Пълният жребий за първите два предварителни кръга в Шампионската лига вижте в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени