Любо Пенев даде висока оценка за представянето на "лъвовете" през 2012 14.11 | 20:41

Треньорът на Украйна Александър Заваров пък остана неприятно изненадан от малкото публика на Националния стадион "Васил Левски"

От Мариян Найденов

Националният селекционер на България Любослав Пенев остана доволен от футболистите си, въпреки загубата с 0:1 от Украйна на Националния стадион "Васил Левски". Той смята, че сме заслужавали поне равенство, но прие загубата, като обясни, че все пак това е контрола и съставът ни продължава да се обиграва.

Срещата с Украйна бе последна за "лъвовете" за тази календарна година, като възпитаниците на Любо Пенев останаха непобедени в своята квалификационна група за Мондиал 2014 в Бразилия. Младият специалист даде висока оценка на представянето на отбора през 2012.

"Не се получиха нещата, негативен резултат - 0:1. Затова са и тези контроли. Направихме слабо първо полувреме, но през второто се представихме по-добре", коментира Пенев след мача.

"Резултатът трябваше да е равен, но за съжаление футболът е игра на голове. Не успяхме да вкараме, а противникът ни го направи. Това е. Определено има още какво да тренираме и учим", добави наставникът на трикольорите.

"Давам една много висока оценка на нашия отбор за представянето му през тази година. Тази контрола е част от изграждането на нашия отбор. Имаме едно ново ядро от футболисти, което ще се налага, така че давам много висока оценка на отбора", завърши Любослав Пенев.

Колегата на Пенев Александър Заваров пък каза, че е доволен от резултата. Специалистът, за когото това бе дебют начело на Украйна, обаче смята, че футболистите му има още какво да усъвършенстват в играта си. Той добави, че е останал неприятно изненадан от липсата на публика по трибуните, спомняйки си, че когато е бил футболист, стадионите са били пълни.

"Беше трудно да се играе и за двата отбора. Най-неприятното беше, че нямаше хора по трибуните. Знам, че в България обичате футбола и това ме изненада. Когато аз играех стадионите бяха пълни", коментира Заваров.

"Исках да проверя някои нови играчи. В голямата си част футболистите ми играят в Лига Европа и Шампионска лига. От резултата съм доволен, но трябва да прогресираме, ако искаме да се развиваме.

Резултатът винаги носи увереност, надявам се, че увереността на играчите ми ще остане в тях до края на първенствата, в които играят", каза още селекционерът на Украйна.

Още коментари след контролата България - Украйна може да прочетете в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени