Любо Пенев обяви целите преди контролата с Унгария 27.02 | 12:19

16 души тръгнаха днес от София заедно с Пенев и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов

От Краси Киров

Старши-треньорът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев обяви днес целите преди заминаването на отбора за Унгария.

Пенев ще дебютира начело на "трикольорите" срещу тима на Унгария в контролна среща, която ще се състои в сряда на 29 февруари от 19:00 часа. На летище "София" новия национален селекционер обяви какъв ще бъде тактическия подход на отбора.

16 души тръгнаха днес от София заедно с Пенев и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.  Общо групата включва 22-а души, а според регламента за приятелските срещи могат да бъдат използвани не повече от 17 души.

Още шест футболисти ще се присъединят направо в хотела в Дьор. Президентът на БФС Борислав Михайлов остава в София в следващите два дни и ще пътува за унгарския град в деня на мача - сряда

"Момчетата са в добра кондиция. Аз също съм много доволен и радостен от отношението им през тези 2-3 дни. Искам да видя как ще премине поведението на момчетата от лагера," заяви Пенев

"Аз съм максималист и не се отказвам от трите точки. Но най-важното е да изпълнят тактическите ми указания. Искаме да изградим стил, без значение срещу кого играем и какъв е противника," каза още Пенев.

"Предвид малкото време за работа обаче, за футболистите се очертава по-интензивна работа на тренировките. Това се отнася най-вече за тактическите занимания. Това е и обяснението защо всички тренировки в националния отбор от началото на лагера са закрити. Същото се отнася и за тренировките на унгарска земя, където репортери и фотография ще могат да гледат единствено кроса и загрявката в първите 15 минути. Не искам да говоря за отбора на Унгария. Те играят 4-4-2. Но имаме доста информация за тях, при това подробна," допълни Пенев.

Националният отбор по футбол на България ще заложи на три тактически варианта в следващите си мачове или по времето, когато начело е новия селекционер Любослав Пенев.

"Тактиката на националния отбор вече е променена. Свели сме я до три различни тактически постройки и ще се определя в зависимост от футболистите, с които разполагаме и в по-малка степен от противника", каза още Любо Пенев.

Водещи

Най-четени