Люис Хамилтън ще получи предложение за нов договор от Мерцедес 13.10 | 19:50

Това потвърди шефът на световните шампиони Тото Волф

От iNews.bg

Един от шефовете на Мерцедес Тото Волф официално потвърди, че лидерът във временното класиране във Формула 1 Люис Хамилтън ще получи оферта за нов контракт със "сребърните стрели".

Вчера британецът спечели Гран при на Русия на пистата в Сочи, което и позволи на Мерцедес да триумфира с историческа първа световна титла при конструкторите.

И докато Хамилтън продължава битката със своя съотборник Нико Розберг при пилотите, Тото Волф подчерта, че световните шампиони искат да задържат и двамата си пилоти в дългосрочен план.

"Имаме договор и с двамата ни пилоти за 2015 година. Нашето желание е да продължим с тази конфигурация. Всичко останало би могло да бъде пагубно за Мерцедес. Наш приоритет е да продължим с Люис и Нико и след 2015", заяви Волф след състезанието в Русия.

"С Люис вече се разбрахме, че засега ще бъде по-добре той да се концентрира върху битката за титлата и да го не го притесняваме. Ще започнем дискусии за евентуален нов договор след последното състезание в Абу Даби", добави шефът на новите световни шампиони.

Водещи

Най-четени