Малага продължава със стопроцентов актив в Шампионската лига 04.10 | 00:19

Испанският тим се наложи с 3:0 при визитата на Андерлехт в Белгия

От Константин Симидчийски

Испанският Малага продължава с изключителното си представяне в дебютния си сезон в Шампионската лига и тази вечер разби с 0:3 Андерлехт, и то в Белгия. Това е и втора победа за №4 от Примера дивисион през миналата година, след като в първия кръг Зенит загуби със същия резултат.

През цялта среща Малага беше отборът, който диктуваше темпото, но до гол така и не се стигаше. Хоакин на два пъти изпусна отлични възможности, а с пропуски се отчетоха Елисеу и Савиола, не и без помощта на вратаря Прото, който направи силен мач въпреки загубата.

В крайна сметка стражът на домакините беше разпечатан и то по феноменален начин. В 45-ата минута Хоакин изпълни корнер в наказателното поле, който беше избит от защитник на белгийския тим. Топката кацна на крака на Елисеу, който с воле от 22-а метра стреля мощно с външен фалц и прати топката в горния десен ъгъл на Прото - феноменален гол и 0:1.

В 52-ата минута пък срещата приключи, след като Начо Монреал беше повален в наказателното поле и съдията веднага отсъди дузпа - зад топката застана Хоакин, който беше безгрешен - 0:2.

Елисеу обаче блесна с още едно невероятно изпълнение - в 63-ата минута Иско изведе по страхотен начин крилото, а вратарят Прото излезе напред. Бразилецът видя своята възможност и с прекрасен прехвърлящ удар направи резултата класически - 0:3.

До края на срещата гостите можеха да направят своята победа още по-изразителна, но испанският тим пожали своя съперник.

Така Малага е изненадващ лидер след втория кръг на Група C. Андалусците имат 6 точки при 6 отбелязани попадения, докато фаворитите в групата Милан и Зенит са далеч назад. Италианците имат 4 точки след победата си днес над Зенит с 2:3, докато руският тим е 0 точки. Андерлехт е с 1 на третата позиция.

Най-четени