Манолев близо до трансфер в Серия А 28.01 | 10:07

Парма и Киево с интерес към българския национал

От Божидар Азманов

Българският национал Станислав Манолев може да заиграе в италианската Серия А. Новината съобщи Tuttomercato web, позовавайки се на Zeta Sport, а кандидатите за неговия подпис са отборите на Парма и Киево.

Фаворит за подписа на българина е Парма, тъй като наставникът на "дуковете" Роберто Донадони харесва качествата на бранителя, а освен това Манолев би паснал отлично на схемата на тима.

Припомняме, че Станислав Манолев е свободен агнет, след като разтрогна договора си с ПСВ Айндховен преди десетина дни. В момента национала се готви с бившия си клуб Литекс. Вчера той дори замина с тима на лагер в Турция, но вероятността защитника да остане да играе в България през пролетта е много минимална.

Манолев премина в ПСВ през 2009 година и успя да се утвърди като един от ключовите играчи на тима и да спечели любовта на феновете в Айндховен. С идването на Дик Адвокаат през лятото на 2012 година българина постепенно загуби титулярното си място, а при Филип Коку дори бе изваден от първия отбор.

Миналата пролет Манолев прекара под наем във Фулъм, където показа добри игри, но бе върнат в Айндховен, където през последната половин година игра за младежкия състав.

Ако бранителят премине в Парма или Киево, той ще се превърне във втория българин в Серия А. В момента част от отбора на Верона е Николай Михайлов, който обаче не може да се премети за място в титулярния състав на Андрева Мандорлини и може да напусне клуба.

Водещи

Най-четени