Манчестър Сити почна с издънките 25.08 | 20:32

Момчетата на Пелегрини се провалиха при визитата на новака Кардиф

От Иво Вецев

Проектът на Мануел Пелегрини в Манчестър Сити показа първи проблеми, след като "гражданите" допуснаха поражение като гости на новака Кардиф с 3:2 в мач от втория кръг на Премиър лийг.

Джеко успя да открие в 50', но след това уелският тим беше далеч по-добрият отбор. Гунарсон успя да изравни в 60', а в 80' и 88' бившият играч на Манчестър Юнайтед Фрейзър Кембъл наниза два гола и прати в екстаз публиката на "Ниниан Парк".

Алваро Негредо успя да вкара с глава при оставащи 4 минути от добавеното време, но това не бе достатъчно и "небесносините" допуснаха първата си загуба за сезона.

Така Кардиф записа първата си победа след завръщането в елита, а в същото време постави под сериозни съмнения дали този отбор на "гражданите" ще може да се пребори за титлата в жестоката конкуренция, която се очертава през настоящия сезон. Двата тима са с по три точки в своя актив.

Манчестър Сити започна само с една промяна от състава си в първия кръг, като Хави Гарсия зае мястото на Компани в центъра на защитата, а на пейката отново липсваше Стеван Йоветич.

Двубоят пък започна по-добре за домакините от Уелс, които не бяха уплашени от селекцията на Пелегрини и се справяха лесно в дефанзивен план, докато в атака се разчиташе на бързи контраатаки и статични положения.

Харт пък трябваше да се намесва на няколко пъти при удари на Уитингам, като при един от тях изпусна топката, но защитата на Сити се справи. От своя страна, единственото по-опасно положение за гостите беше изпуснато от Давид Силва. В края на полувремето Фрейзър Кембъл пробва рефлекса на Харт, но неуспешно.

Втората част започна далеч по-динамично за гостите, които още в 52' успяха да открият резултата. При бърза атака топката бе насочена към Агуеро, който с едно докасване чукна към Джеко. Нападателят шутира мощно от 15 метра, топката се отклони леко в защитник и влетя неспасяемо във вратата - 0:1 за шампионите от 2011 година.

В 60' обаче Ким направи страхотен пробив отдясно и центрира към близката греда, където Кембъл засече добре, но Харт направи силно спасяване. Защитата на Сити обаче реагира бавно и Гунарсон успя да засече под плонжа на английския национал - 1:1.

В края на мача пък феновете на гостите изживяха истински шок. При пореден корнер пред вратата на Харт Кембъл надскочи всички и с глава успя да даде аванс на домакините - 2:1. В 87' пък при идентична ситуация бившият нападател на Манчестър Юнайтед отново беше точен - 3:1.

Това обаче не беше всичко в срещата, след като Негредо вкара брилянтен гол с глава, който върна Сити в мача, но до края Агуеро пропусна отлично положения, а в последните 2 минути домакините се справиха с набезите на гостите.

В другия неделен мач Тотнъм спечели с 1:0 срещу Суонси. Единственото попадение бе дело на Солдадо от дузпа в началото на второто полувреме.

Най-четени