Марио Балотели попадна сред 100-те най-влиятелни личности в света 19.04 | 11:31

Супер Марио бе избран от списание "Тайм" в категория "икони"

От Краси Киров

Марио Балотели е в списъка на 100-те най-влиятелни личности на 2013 година на списание "Тайм". Да, същият луд Супер Марио, който се появи по хавлия след мача между Италия и Бразилия и, който вкара 7 гола в първите си 6 мача за Милан. 

Балотели попада в категорията "икони" заедно със световни звезди от ранга на Бионсе, Даниел Дей-Люис и Мишел Обама, а представянето му в класацията е написано от един от най-обичаните италиански футболисти - Джанфранко Дзола. 

"Марио има качествата да бъде играч от най-високо ниво - сила и атлетизъм, съчетани с разбиране на играта, всичко е много позитивно", написа мениджърът на английския Уотфорд, който най-вероятно ще играе плейофи за влизане в английската Висша лига. 

"Работих с Марио младежкия  национален отбор на Италия. Веднага го харесах. Хареса ми как се контролираше, хладнокръвието и спокойствието му в ситуациите. Той може да се откъсне от случващото се около него. Само големите играчи могат да го правят. 

"Марио може да играе в големите мачове и да се справя в критичните ситуации, но трябва да се контролира. Това е жизненоважно за него. 

"Хората, които не го познават, си мислят, че е луд, но това далече не е така. Той е прекрасно момче, много скромно и много забавно. Мога да уверя всички, че да работиш с него е истинско удоволствие.

"Марио се завърна в Италия като важен играч и беше обграден с много внимание. Сега трябва да запази самоконтрола си и да остане концентриран. Той обича напрежението, но трябва да намери баланса, за да успее", завършва Дзола.

Най-четени