Мария Гигова се извини за проблемите на гимнастичките 28.09 | 16:27

"Никой не предполагаше, че французите могат по такъв начин да ни устроят," сподели Гигова

От Краси Киров

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова се извини и заяви, че искрено съжалява за проблемите на българския отбор по време на лагера в Монпелие.

По-рано днес треньорката на ансамбъла Илиана Раева разкри някои неприятни подробности около лагера. Първо националките са били настанени в ужасни условия, а след това сами са търсели по-добра база, където да могат да тренират.

"Искрено съжалявам за всички тези неудобства, един такъв лагер в чужбина винаги крие някакви неизвестни. Никога не сме предполагали, че момичетата могат да бъдат настанени в такива условия. Ние поставихме условия на французите - да се осигури зала с два килима минимум, хотел, който да бъде в близост до залата, да има нормални условия, защото това все пак е национален отбор.

"Последното ни изискване бе да не са свръхцени. Съответно французите ни изпратиха две резиденции, в които казаха, че има апартаменти, има перални, сушилни, има басейн в двора, където могат да релаксират и е в близост до залата."

"След като ми се обадиха им казах да сменят хотела, защото аз действително не съм предполагала, че може да има такива условия. Търсиха се такива хотели, казах им, че не ме интересува каква е цената, а отбора да бъде поставен в подходящи условия."

"Търсихме начин да се устрои отбора, но се получиха тези неудобства, заради които аз бях безкрайно притеснена. Така беше, никой не предполагаше, че французите могат по такъв начин да ни устроят", каза още Мария Гигова, цитирана от БТА.

Водещи

Най-четени