Марк Уебър увери: Ред Бул е готов за новия сезон 09.03 | 20:50

Австралийският пилот сподели добрите си впечатления от свършената работа до този момент

От iNews.bg

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър сподели мнение, че световните шампиони при конструкторите са изцяло готови за предстоящите битки във Формула 1 през сезон 2011.

Вчера Уебър и неговият болид дадоха най-добро време в първия ден на тестовете в Барселона, оставяйки зад себе си световния шампион за 2009 Дженсън Бътън, който завърши втори. Днес упражнението се повтори, но този път най-бърз на "Каталуния" бе настоящият световен шампион Себастиян Фетел. Опитният австралиец пък довери, че се чувства напълно удовлетворен от работата, която неговият екип е свършил през зимата.

"Винаги можеш да постигнеш повече, но аз чувствам, че сме готови да се включим в борбата", коментира Уебър, попитан какво мисли за предсезонната подготовка на световния шампион. "Скоро ще видим къде точно се намираме".

"Обикновено винаги научаваш повече за силните и слаби страни на твоя отбор, когато започнеш да се състезаваш. Тогава опираме до скоростта, надеждността, влизанията в бокса, организацията, уикендите - всичко. Представянето ни през целия уикенд трябва да бъде тествано, като ще започнем оттам. Остават ни броени дни".

Марк Уебър не е изненадан от това, че преките конкуренти на Ред Бул отново считат световните шампиони за фаворити през новия сезон. Австралиецът обаче демонстрира предпазливост, когато бе попитан дали би направил каквито и да е прогнози за предстоящата кампания.

"Не очаквайте просто да си стоим и да говорим как ще разбием всички на първото състезание. Това би било наивно от наша страна", заяви Уебър. "Има доста хора, които показват подобна на нашата бързина".

"Очевидно е, че всички в Ред Бул сме пределно мотивирани, като в организационен аспект се намираме в страхотна форма. В момента надграждаме над всичко това, което постигнахме през 2010", добави австралиецът.

Най-четени