Мартин Петров: Щастлив съм, че феновете на Атлетико ме помнят 25.02 | 15:52

"Стана ми много приятно, когато излязох на терена и те запяха името ми", каза крилото на Еспаньол

От Мариян Найденов

Мартин Петров се завърна на "Висенте Калдерон" и игра срещу своя бивш клуб Атлетико Мадрид, но настоящият му тим Еспаньол претърпя поражение с 0:1 в среща от 25-ия кръг на Примера Дивисион.

Марто се появи в игра в 66-ата минута, когато зае мястото на друг бивш футболист на "дюшекчиите" - Шимао. Българинът бе посрещнат с аплодисменти от трибуните, които приеха изключително топло някогашния си любимец, като дори скандираха името му.

Единственият гол в мача отбеляза Радамел Фалкао от дузпа в 38-ата минута, като по този начин Атлетико отново скъси дистанцията от лидера Барселона на 12 точки. За Еспаньол пък това бе първа загуба от седем мача насам, като "папагалчетата" остават на 13-а позиция в таблицата с актив от 31 точки.

Мартин Петров се включи добре в мача, като на няколко пъти центрира опасно в наказателното поле на "дюшекчиите", но подаванията на врачанина не доведоха до попадение.

След срещата бившият български национал коментира, че е щастлив от факта, че привържениците на Атлетико не са го забравили.

"Щастлив съм, че феновете на "Висенте Калдерон" още ме помнят. Стана ми много приятно, когато излязох на терена и те запяха името ми", каза крилото на Еспаньол.

"Първото полувреме не се представихме много добре и мачът стана много труден за нас, но срещу отбор като Атлетико винаги е трудно. Смятам, че след почивката изравнихме играта и според мен, срещата трябваше да завърши наравно", добави Петров.

"Не мога да коментирам дали е имало или не дузпа. Бях в другия край на терена и просто нямаше как да видя ситуацията", завърши българският нападател.

Водещи

Най-четени