Мартина Навратилова очаква трудни времена за Федерер 23.03 | 12:19

Легендарната чехкиня сподели съмнения, че швейцарецът ще успее да се завърне на световния връх

От iNews.bg

Рекордьорът по брой титли от Големия шлем Роджър Федерер едва ли някога ще преоткрие най-добрата си форма отпреди години, като за него ще е повече от трудно да се завърне на върха в световната ранглиста, сподели мнение легендата на женския тенис Мартина Навратилова.

Преди броени дни швейцарецът се свлече до 3-та позиция в ранглистата на ATP, бивайки изместен от шампиона на Australian Open Новак Джокович. Сръбският тенисист пречупи Федерер на 1/2-финалите в Индиън Уелс, а в последствие и грабна трофея, надделявайки над световния №1 Рафаел Надал.

Мартина Навратилова от своя страна сподели очаквания, че именно Надал и Джокович ще си оспорват най-значимите трофеи в тениса за следващите няколко години, очевидно не слагайки Роджър Федерер в сметките.

Според чехкинята, швейцарецът все още има сили да добави поне един към своите 16 трофеи от Големия шлем, но едва ли ще покаже нужното постоянство, за да оглави повторно ранглистата.

"Федерер загуби от Джокович на 1/2-финалите, а в последствие Джокович победи и Надал на финала. Определено той играе страхотен тенис в момента", сподели Навратилова. "При Федерер ситуацията е съвсем различна. Не мисля, че той отново някога ще демонстрира онази игра, която виждахме от него преди три или четири години".

"Не казвам, че той няма сили да спечели турнир от Големия шлем, но определено ще му е трудно да се завърне на върха в ранглистата. В момента Рафаел Надал доминира, а увереността на Джокович достига облаците. Роджър от своя страна вече загуби три мача от Джокович през този сезон, като това ще влезе под кожата му", добави чехкинята.

Джокович елиминира Роджър Федерер от битката за Australian Open в началото на година, а в последствие го победи и на турнирите в Дубай и Индиън Уелс.

Водещи

Най-четени