Матеус с втора победа, Швейцария изпревари България 13.10 | 09:20

Aнглия и Черна гора с неудобно 0:0 за нас на стадион Уембли

От Николай Рашеев

Снощи българският национален отбор по футбол победи тима на Саудитска Арабия с 2:0 в контрола, играна на едно от помощните игрища на стадион “Кемал Ататюрк” в Истанбул.

Точни за “лъвовете” бяха Димитър Рангелов и Валери Домовчийски. И двете попадения паднаха през първото полувреме. Лотар Матеус смело експериментира със състава. На врата застана дебютантът Владислав Стоянов, а пред него в защитата се наредиха Петър Занев, Иван Иванов, Йордан Милиев и Павел Виданов. В халфовата линия с капитанската лента излезе Чавдар Янков, а компания му правеше Станислав Ангелов. По двете крила оперираха Николай Димитров и Валери Домовчийски, на върха на атаката започна Димитър Рангелов, а зад него бе Ивелин Попов.

През второто полувреме в игра се появиха Благой Георгиев, Димитър Макриев и Георги Пеев. По този начин новият треньор Матеус постигна втора поредна победа, откакто е начело на родния тим. Очаква се скоро да бъде изиграна и трета приятелска среща със Сърбия или Беларус.

Докато българите играха контрола, за да не губят форма, се проведоха квалификации за Евро 2012, в които ние почивахме. В нашата група G Англия и Черна гора не можаха да се победят и завършиха при резултат 0:0, а отборът на Швейцария надви категорично тима на Уелс с 4:1.

Временно класиране в група G:

1. Черна гора – 10 т.

2. Англия – 7 т.

3. Швейцария – 3 т.

4. България – 3 т.

5. Уелс – 0 т.

Водещи

Най-четени