Мачът на Кубрат Пулев с Танка пропадна, търси се нов съперник 06.12 | 08:34

Шърман Уилямс е получил контузия

От Мариян Найденов

Спортист на България за 2012 година Кубрат Пулев няма съперник за насрочената за 14 декември гала вечер в германския град Нойбранденбург.

Причината за това е, че подписалият договор за мач с Кобрата бахамец Шърман "Танка" Уилямс е получил контузия и няма да може да излезе на ринга, съобщи българският боксьор на официалната си страница във Фейсбук.

Засега информацията не е потвърдена официално нито промоутърите на 32-годишния софиянец, нито от лагера на Танка, като се очаква това да стане днес.

Това означава, че Кубрат Пулев няма съперник по-малко от десет дни преди галата на 14 декември, а от "Зауерланд" са започнали спешни преговори за намирането на нов опонент за непобедимия софиянец.

Кобрата смяташе да заложи европейската си титла и званието претендент №1 на Международната боксова федерация за шампионския пояс на Владимир Кличко, но все още не се знае срещу кого ще стане това.

Кандидати за среща с непобедимия българин не липсват, но фактите са, че от "Зауерланд" имат много малко време и трябва да действат бързо, ако искат един от най-известните им боксьори да излезе на ринга през тази година.

Повече за превърналото се в нова сага намиране на съперник на Кубрат Пулев вижте в Sporta.bg.

Най-четени