Мерцедес не отписват Ред Бул от сметките 22.01 | 17:08

Ники Лауда сподели очакванията си за сезон 2015

От iNews.bg

Един от шефовете на Мерцедес Ники Лауда изрази увереност, че Ред Бул отново ще бъде сред големите претенденти за титлата във Формула 1 през сезон 2015.

2014 година не се оказа никак успешна за "биковете", които не само, че преотстъпиха статута си на хегемон на Мерцедес, но и загубиха най-добрия си пилот в лицето на Себастиан Фетел.

Ники Лауда все пак побърза да припомни, че не е изключено Ред Бул да се върне към най-добрите си дни, макар и да бъде нужно известно време, преди да стане ясен същинският потенциал на тима.

"Ред Бул ще бъдат сред най-добрите, но въпросът е колко далеч могат да стигнат", цитиран бе Лауда.

"А колкото до Ферари, оттам засега няма много информация. МакЛарън-Хонда? Тях ги очаква трудна година", добави австриецът.

"Мерцедес е в отлична позиция, но нашето желание е да подобрим всичко. Бих посъветвал всички обаче да правят оценки едва след първите три състезания".

Босът на световните шампиони увери, че няма каквито и да е колебания относно новия контракт на Люис Хамилтън.

"Люис бе на ваканция, докато отборът подготвя болидите си за новия сезон. И двете страни сме изразили желанието си да продължим заедно. Тото Волф се грижи за новия договор на Люис Хамилтън и вярвам, че всичко ще бъде наред", успокои трикратният световен шампион.

Водещи

Най-четени