Меси: Страхувах се от най-лошото, но се чувствам добре 06.12 | 18:16

Аржентинският магьосник говори за първи път след контузията си снощи

От Даниел Любомиров

Лео Меси не е сигурен кога точно ще може да се завърне на терена, след като вчера контузи своето ляво коляно по време на срещата срещу Бенфика в Шампионска лига.

Аржентинецът влезе като резерва в злополучния за него двубой, като в търсене на своя гол №85 за 2012-а той получи травма в 85-ата минута и напусна терена на носилка. По-късно се разбра, че контузията му не е толкова сериозна, като днес Ла Полга проведе занимание във фитнеса.

"Чувствам се добре, но не знам дали ще мога да играя в неделя. Ще видим", настоя Меси, който се е притеснявал от най-лошото, докато е лежал на терена.

"Истината е, че не мислех за нищо тогава, защото изпитвах ужасна болка. Страхувах се от най-лошото. Мислех, че ще трябва да напусна терена.

"Много се страхувах от последствията, когато лекарите ми направиха изследвания, но, когато ми казаха, че не е сериозно, се почувствах облекчен".

Лео говори и за решението на Тито да го пусне в игра в мач без значение, като той настоя, че е щастлив на терена.

"Винаги има риск от контузии, когато се появиш на терена. Гуардиола ме пускаше в такива мачове и, докато мога и Тито ме пуска, ще играя и ще продължавам по същия начин.

"Не съм обсебен от рекорда. Съотборниците ми казват, че ще ми помогнат да подобря постижението, но всеки гол, който бележа, е благодарение на тях. Ще бъде много хубаво да направя рекорд, защото съм толкова близо.

"Ако успея да го направя, се надявам рекордът ми да издържи поне колкото този на Мюлер. Но ако не успея, няма да е голям проблем. Сега обаче съм много близо и ще дам всичко от себе си", завърши Меси.

Водещи

Най-четени